De ijssalon van Leerdam

De ijssalon van Leerdam

De ijssalon van Leerdam: Ook in 1952 had de Leerdamse bevolking de mogelijkheid tot het nuttigen van vers ambachtelijk schepijs. Toen meneer en mevrouw Tukker de bakkerij overnamen hebben zij de verkoop van ijs doorgezet. Vandaag de dag starten wij wederom met de verkoop van ambachtelijk bereid ijs volgens oud Italiaans recept.

Bij ‘Koffie in de Bakkerij’ bent u aan het juiste adres voor vers schepijs volgens oud Italiaans recept. Waar aardbeienijs ook echt gemaakt wordt met aardbeien. Met een ruime keuze (het hele jaar door!) kunt u in onze ijssalon op elk moment van het jaar komen genieten.

Schepijs volgens Italiaans recept

ijssalon

Vanaf 1915 maakt de uit Italië afkomstige familie D´Arcie Schepijs volgens Italiaans recept. Van vader op zoon wordt dit familierecept steeds doorgegeven.

Tot 1980 werd het schepijs uitsluitend aan de man gebracht via ijskarren die door de straten reden. Daarna nam de derde generatie het initiatief om een ijssalon op te starten. De ijsmaker van nu heeft het vak geleerd van A. D´Arcie, uiteraard aan de hand van het traditionele familierecept.

Het schepijs in onze ijssalon is uniek omdat al ons vruchtenijs gemaakt is met echt vers fruit en gluten- en lactosevrij is. Daarnaast bereiden we ons yoghurtijs met biologische yoghurt en is er suikervrij ijs in de smaak aardbei aanwezig.

Neem contact met ons op!
Volg ons op facebook.