Ondernemen op school

Ondernemen op school

Ondernemen op school: Op 22 november 2024 bestaat Koffie in de bakkerij uit de Kerkstraat in Leerdam alweer 10 jaar. Nog altijd beleeft ondernemer René Middag heel veel plezier aan het ondernemen in Leerdam. Dat plezier wilt hij overbrengen op de volgende generatie. 

ondernemern op school

René Middag: “De tieners van nu zijn de leiders van de toekomst. Juist het kinderlijke enthousiasme moet in deze fase worden gestimuleerd. Dit gebeurd wat naar mijn idee nu nog te weinig in het onderwijs. Het onderwijs moet er zo op worden ingericht dat jongeren de kans hebben zichzelf te ontplooien en risico’s te nemen. Waarbij ook het omgaan met mislukkingen en tegenslagen niet moet worden vermeden. Het stukje emotionele intelligentie moet daarbij veel meer ontwikkeld worden dan nu vaak het geval is. Vaak zien we enkel het succes dat een ondernemer boekt maar zien we niet de tegenslagen en teleurstellingen. Dit terwijl juist het omgaan met die tegenslagen en teleurstellingen ons sterker en weerbaarder maken.

Budget

We hebben een programma, ‘ondernemen op school’ geschreven die we samen met geïnteresseerde basisscholen gaan doorlopen onder kinderen in de bovenbouw. Zij krijgen per groepje een budget waarmee zij een fictieve onderneming gaan starten. Ze krijgen vanuit ons en onze partner op het gebied van marketing, ondersteuning bij de vele aspecten die komen kijken bij het ondernemen. Het groepje dat het beste resultaat heeft geboekt is de winnaar. De winsten die door de diverse groepjes worden behaald doneren we ook aan het Prinses Maxima Centrum.”

Basisscholen

De bovenbouw van Jenaplanschool De Wilgenhoek is de eerste basisschool waarmee Koffie in de bakkerij dit samen gaat uitvoeren. De eerste editie vond plaats in 2022 en bracht ruimt € 2 000,00 euro op en in 2024 starten we met de 2e editie. René Middag: “We zouden graag zien dat er meer basisscholen zich aanmelden om met dit programma aan de slag te gaan zodat we de komende jaren bij de jongeren het ondernemersvuurtje kunnen aanwakkeren. De geïnteresseerde basisscholen kunnen contact opnemen via onderstaand contact formulier.

Wil je meer weten neem contact met ons op.

Volg ons op socialmedia blijf op de hoogte.