Onze koffiebranderij in Italië

Koffie in de Zaak: Onze koffiebranderij in Italië

Koffie in de zaak is gespecialiseerd in het leveren van op kleine schaal gebrande van de beste (in eigen huis bereide) espressomelanges, evenals een rijk assortiment Arabica bonen uit alle delen van de wereld: Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Indonesië, Kenia, Papua Nieuw Guinea en vele andere landen.

Het assortiment koffie dat Koffie in de Zaak selectief en met zorg inkoopt wordt door de koffiebranders in Italië elke dag zintuiglijk gebrand. Het brandproces wordt niet gestuurd door een computer, maar met zintuigen: met onze ogen en onze neus. Met onze ogen lezen we het uiterlijk, met de neus het binnenste van de koffie. En omdat de koffies in kleine porties en in kleine branders bereid worden, is er directe controle over de kwaliteit van de koffies. Kwaliteit hangt namelijk af van de snelheid van handelen, het moment suprême.
koffie in de zaak

Koffie is als wijn: oogst, klimaat, grondsoort, zelfs de ligging van de plantage en de manier van verwerken bepalen het individuele karakter van elke koffiesoort. De invloed van deze bodemfactoren en het microklimaat, i.e. terroir, maakt elke koffiesoort anders.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ook genieten van heerlijk koffie thuis. Bezoek de webshop.

Kijk ook eens op onze Facebookpagina.