Koffie op locatie

Heerlijke koffie op locatie

Je kan ook genieten van onze heerlijke koffie op locatie. Leuk voor op het werk of op de vereniging. Met onze ‘Koffie in de bakkerij’ Koffiat kunnen we zowel heerlijke koffie op locatie verzorgen maar ook ons ambachtelijke schepijs op locatie is mogelijk.

Op locatie

Koffie

Koffie is de meest gedronken drank van de wereld. Het begin van de dag staat voor veel mensen in het teken van wakker worden met een goed kopje koffie. De geur van verse koffiebonen ruik je al van ver. Door de jaren heen worden de koffiesoorten diverser en luxer.  Drinkt u de koffie gezellig bij ons of neemt u hem mee voor onderweg? Aan u de keuze.

Bij ons heeft u een ruime keuze. Neemt u vandaag een gewoon kopje koffie of gaat u voor een cappuccino, een caramel macchiato of witte chocolademelk? Met een lekker stukje taart of koek erbij is de beleving compleet. Reserveer nu ook een heerlijke high tea of high coffee.

Onze koffiebranderij Brandmeester’s

Al sinds 1994 is Brandmeester’s gespecialiseerd in het op kleine schaal branden van de beste (in eigen huis bereide) espressomelanges, evenals een rijk assortiment Arabica bonen uit alle delen van de wereld: Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Indonesië, Kenia, Papua Nieuw Guinea en vele andere landen. Een paar keer per jaar, en alleen op bestelling verkrijgbaar, branden wij Jamaica Blue Mountain en enkele andere specialiteitenkoffies; deze koffies zijn de beste Grand Cru’s in de wereld van koffie.

Het assortiment koffie dat  Brandmeester’s selectief en met zorg inkoopt wordt door de koffiebranders elke dag zintuiglijk gebrand. Het brandproces wordt niet gestuurd door een computer, maar met zintuigen: met onze ogen en onze neus. Met onze ogen lezen we het uiterlijk, met de neus het binnenste van de koffie. En omdat de koffies in kleine porties en in kleine branders bereid worden, is er directe controle over de kwaliteit van de koffies. Kwaliteit hangt namelijk af van de snelheid van handelen, het moment suprême.
koffie

Snelheid van handelen is de basis van een mooi doelpunt. Het mooiste doelpunt wordt echter intuïtief gescoord, uit intuïtie, dankzij jarenlange ervaring en de passie voor het vak. Door ervaring kan Brandmeester’s de koffies lezen, begrijpen en transformeren. Deze zintuiglijke wijze van branden geeft de koffie extra karakter en finesse. De branding is ook niet een reactief proces, maar veel meer een creatief proces. De chef-kok noemt het haute cuisine, Brandmeester’s ‘speciality roasting’. Want bij beide ambachten draait het om de superieure, vers bereide kwaliteit van elke soort en origine.

Koffie is als wijn: oogst, klimaat, grondsoort, zelfs de ligging van de plantage en de manier van verwerken bepalen het individuele karakter van elke koffiesoort. De invloed van deze bodemfactoren en het microklimaat, i.e. terroir, maakt elke koffiesoort anders.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kijk ook eens op onze Facebookpagina.