Koffie in de zaak № 20

 12.50

Producten | Mijn account | Winkelmand

500 gram

Inclusief 9% belasting, exclusief verzendkosten.
Leverdatum bestelling: Binnen 3 werkdagen.

Beschrijving

Samenstelling: 80% arabica, 20% Robusta.
De Koffie in de zaak № 20 is een hoge kwaliteit melange en erg mooi uitgebalanceerd. Deze melange heeft een gouden medaille gewonnen bij Coffeetasters Italia 2019.

Afkomst: Brasil Santos NY2 17/18 Cerrado – Santos Descascado Otimo – India Plantation A, San Salvador, Ethiopia Sidamo, India Parchment AB.

Het verhaal achter Koffie in de zaak № 20 ‘het geboortejaar’ van Alfred Peet:
Alfred Peet; De man die de wereld koffie leerde drinken werd geboren in het jaar 1920. Alfred Peet groeide op in Alkmaar waar zijn ouders een koffiebranderij hadden opgezet. In de jaren 50 emigreerde Alfred Peet naar Amerika. De koffie die hij daar dronk was van zo`n slechte kwaliteit dat hij de kennis, die hij had opgedaan in de koffiebranderij van zijn ouders, gebruikte bij het opzetten van zijn eigen koffiewinkel in het jaar 1966: Peets Coffee & Tea. Vanaf de eerste dag stonden de mensen buiten in de rij voor de koffie van Alfred Peet. Het verhaal van de Nederlander ging al snel het land door en bereikte onder andere drie mannen. Zij wilde graag hun eigen koffiewinkel openen en vroegen Alfred om hulp. De drie gingen bij hem in de leer en enige jaren later werd de eerste vestiging van Starbucks geopend. Zo kunnen we dus stellen dat er een Nederlander aan de basis heeft gestaan van, wat later bleek, een van de grootste koffieketens van de wereld. In het jaar 1983 ging Alfred Peet officieel met pensioen maar hij bleef startende koffieondernemers ondersteunen bij de ontwikkeling van goede koffie. Dit deed hij vrijwel tot zijn dood in 2007. Een bijzonder verhaal over een man die de wereld koffie leerde drinken.

Meer informatie over onze koffie.
Ben je ondernemer? Bezoek dan www.koffieindezaak.nl

Extra informatie

Hele bonen of gemalen bonen?

Hele bonen, Gemalen bonen