Column Maart 2017 | Beweging

Beweging is in veel opzichten voor mij erg belangrijk. Als eigenaar van een winkel waar we uitsluitend lekkere dingen verkopen en ik daar zelf ook wel van kan genieten is beweging voor mij erg belangrijk. Hoewel de tijd vaak ontbreekt probeer ik toch de rust te vinden om goed te kunnen sporten omdat dit mij een heldere kijk op de dingen, die ik als ondernemer en als persoon tegen kom, geeft.

Beweging zie ik ook in de vorm van snelheid. Voor de start van de koffiezaak was ik actief in verschillende kartkampioenschappen. Om hierin zo succesvol mogelijk te zijn liet ik niets aan het toeval over en kwam ik altijd goed voorbereid op de circuits aan: zowel lichamelijk als geestelijk. Deze eigenschappen hebben er voor gezorgd dat ik progressie boekte en dit leerde mij waar mijn sterke en zwakke punten lagen en deze kon ik zo verbeteren; beweging.

Deze eigenschappen zijn voor mij als ondernemer ook bijzonder nuttig. Net als in de kartsport probeer ik als ondernemer een situatie te creëren waarin we op een hoog niveau kunnen handelen. Zo hebben het beoefenen van sport en het ondernemerschap iets met elkaar gemeen: je komt er niet zonder doorzettingsvermogen. In sommige gevallen moet je de focus veranderen, een stapje naar achteren doen waardoor je weer stevig staat en vervolgens weer grote stappen naar voren kan maken; beweging.    

Ontwikkeling, zowel als persoon als in de onderneming, zorgen ervoor dat ik de dingen die ik doe interessant en uitdagend blijf vinden. Ik ben 24/7 per week bezig met ontwikkeling in de zin van nieuwe diensten, producten, marketingtechnieken etc… Mijn zaak staat om die reden nooit stil en is ook eigenlijk constant in ontwikkeling; beweging.

Ik ervaar zowel privé als zakelijk beweging en ontwikkeling. Privé in de relationele sfeer en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: lichamelijk en geestelijk. Nieuwe mensen leren kennen en werken aan een emotionele verbinding; want de emotie, vrolijk of treurig, maakt een relatie waardevol. Zakelijk hebben we ons einddoel nog niet bereikt, we zien de top nog niet maar weten wel waar we naar toe willen. Hier bewegen we ons langzaam, via verschillende wegen, naar toe.

Zo kom ik tot de conclusie dat ‘beweging’ voor mij een belangrijk levensdoel is. Beweging in de zin van vooruitgang zowel als persoon als onderneming. Beweging als je kijkt naar de toekomst; naar iets toewerken. Maar ook beweging in een kunstobject; hoe wijn in een glas danst. Zo ook beweging in de foto bij dit bericht; in deze foto zie ik mensen die kijken in de verte, die kijken naar waar hun toekomst ligt.

Weet je waar jouw toekomst ligt?

Fijne zondag.