Column April 2017 | Chapter two

De lente voelt toch altijd als een ‘nieuw begin’. De bomen en planten staan weer in bloei en het zal niet lang duren voordat de natuur al zijn mooie kanten weer zal laten zien.

Ook het schilderen van de muren van je huis geven een gevoel van een ‘nieuw begin’. Wat de reden van het schilderen van een wand ook is het geeft altijd weer een frisse kijk op het geheel. Je begint weer met een blanco vel; een nieuw hoofdstuk.

Een nieuw hoofdstuk in je leven kan een nieuwe school of opleiding zijn, een relatie, een andere baan, trouwen, het krijgen van een kindje, het verhuizen met je geliefde of dit keer zonder je geliefde. Knuffeldier van de Nederlandse televisie Humberto Tan is volgens mij recentelijk ook aan een nieuw hoofdstuk begonnen al zijn er mensen in de media die graag de verhaallijn willen beïnvloeden.

Het bewust bezig zijn met het schrijven van een nieuw hoofdstuk zorgt er voor dat je op elk moment moet bedenken; maakt dit mij gelukkig of begin ik aan een nieuw hoofdstuk en hoe ziet deze er dan uit. Hoe spannend en moeilijk maar ook uitdagend dit ook is; jij bent zelf de enige persoon die hierin iets kan veranderen en realiseren. Ga uit van je eigen kracht en denk niet in beperkingen maar in kansen en mogelijkheden.

Zelf ben ik elke dag bezig met het schrijven van content voor nieuwe hoofdstukken. Elke dag begin ik met een leeg vel en kijk ik of ik de reeds gemaakte keuzes opnieuw zou maken of dat ik hierin een andere verhaallijn zou kiezen en hiermee het verhaal aantrekkelijk kan houden voor de gasten.

Om dit goed te kunnen doen is er wel voeding nodig. Een boom of plant heeft immers zonder de juiste voeding ook niet de kracht om zijn volledige potentieel te laten zien. 

Zo is het voorjaar voor mij het moment om de batterij op te laden en inspiratie op te doen om het lege vel voor een nieuw hoofdstuk zo goed mogelijk in te vullen. Dat doe ik al jaren het liefst in Italië. Waar ik vroeger in het hoogseizoen mijn vakantie plande en de natuur zijn mooiste kanten eigenlijk al had laten zien, is het voorjaar ook in Italië prachtig.

Dit jaar bezoek ik met mijn vriendin voor het eerst Sicilië. Een deel van Italië waar ik de natuur nog niet van ken; één van de nog ontbrekende hoofdstukken. Met veel inspiratie en een frisse kijk op het totaalbeeld van de winkel hopen we weer terug te keren.

Waar gaat jouw volgende hoofdstuk over?