Column Mei 2017 | The only way

Elke ochtend zie ik op de muur van de slaapkamer een tekst die ik erop geschilderd heb toen ik weer in Leerdam kwam wonen. De tekst is voor mij symbolisch voor hoe ik graag mijn leven leef. ‘The only way to make your dreams come true is to wake up’.

Tijdens ons bezoek aan Sicilië in april kregen we voor de tweede keer een afwijzing van de gemeente op het verzoek om de koffiezaak open te stellen voor gasten op de zondag. Om je dromen waar te kunnen maken is opstaan alleen dus niet genoeg; je bent en blijft toch ook afhankelijk van individuen en instanties die beslissingen nemen op basis van wetten en regels.

Door deze beslissing kunnen we op dit moment niet ons volledig potentieel benutten en worden we geremd in de ontwikkeling.

Op Sicilië hebben we een auto gehuurd en konden zo prachtige dingen zien. We konden genieten van heerlijke antipasti met het beste vlees, de lekkerste kaasjes en uiteraard ook vaak met vis, het blijft toch een eiland, en fantastische wijnen.

Fraaie bergweggetjes naar bijzondere dorpjes waar de tijd te lijkt hebben stilgestaan.

Soms duurde de rit naar een idyllisch stadje wat langer omdat we in de bergen achter een vrachtwagen zaten. De vrachtwagen beperkte ons in onze voortgang zoals ook de gemaakte beslissing betreffende de zondagopenstelling ons beperkt.

En dan moet je jezelf de vraag stellen: Blijf je veilig achter de vrachtwagen rijden en bereik je later dan gepland je bestemming of neem je meer risico’s en haal je de vrachtwagen in?

We blijven werken aan een plan om een zo goed mogelijke situatie te creëren waarmee we het uiteindelijke doel met de nodige risico’s kunnen behalen.

Fijne zondag